Çizgi Çalışması

140,00

Çizgi çalışması ürümüzle çocuklarınızın bireysel gelişimine ve sanatsal dünyasına yön verebilirsiniz

-85×56 Boyutundadır. (Şeffaf)
-Duvara , Cama, Tahtaya Uygulanır.
-Mıknatıs gibi Tutunur. Yüzeye Zarar Vermez.
-Nemli Bez yada Islak Mendil Kullanılmaz .
-Beyaz Tahta Kalemleri Kullanılır.
-Kuru Silme Yapılmalıdır.
-Uygulamadan Önce Yüzeyin Tozunu Mutlaka Alınız

ÇOCUK SAĞLIĞI İÇİN SU BAZLI KALEM TAVSİYE EDİLİR.

140,00

Sepete ekle
Satın Al
Kategoriler:

Çizgi çalışması ürümüzle çocuklarınızın bireysel gelişimine ve sanatsal dünyasına yön verebilirsiniz. Elimize almış olduğumuz kalem ve kağıtlar ile öncelikle çizeceğimiz şey, bir çizgi olacaktır. Sanatın içerisinde yer alan çizgiler, her ne kadar ilkel olsa da güçlü bir sanatsal biçimi ifade eden imgeleri oluşturur. Dolayısı ile bu çizgiler, izleyicileri kendine bağlayan, büyüleyen ve medya türünden bağımsız bir şekilde etki yaratan dinamik teknikleri oluşturmaktadır. Bu yönü ile de muhteşem tasarımlara temel oluşturmaktadır. Çizgi çalışması teknikleri ile elde edilen tekniklerin en dikkat çekici yönlerinden birisi de neredeyse tüm medya içerisinde yer alan bir teknik olmasıdır. Sanatın temelini oluşturan çizgi teknikleri, ressamların doğayı tasvir ederken kullanmış oldukları tek araç yöntemini oluşturmaktadır. Bu anlamda çizgiler, tek başlarına uygulandığı zaman bir hacim etkisi yaratmamaktadır. Tek boyutlu bir eleman olsalar dahi çizgi etkisi yaratan her görüntü bir çizgiyi oluşturmaktadır. Dolayısı ile çizgi çalışması ile noktalama teknikleri tek bir çizim içerisinde de kullanılabilmektedir.

Çizgi Çeşitleri 

Çizgiler, resmedeceğiniz cismin veya yapılması planlanan herhangi bir çalışma sınırını belirlemektedir. Çizgi çeşitleri, temelde düz çizgi ve eğri çizgi olarak 2 ye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki olan düz çizgiyi açıklamak gerekir ise:
-Düz Çizgi: Düz çizgilerin temelde bilinen özelliği, ne tür bir konumda kullanılırsa kullanılsın her zaman hareketsiz bir görüntü oluşturur. Bu anlamda göz herhangi bir kırılmaya, dalgalanmaya veya iniş-çıkışa katılmadığı için durgunluk hissi yaratmaktadır. Yani yatay çizgiler, genişlik hissi yaratırken, dikey çizgiler yükseklik hissi yaratmaktadır.
– Eğri Çizgiler: Eğri çizgiler ise her durumda hareketli çizgileri oluşturmaktadır. Gözlerin her durumda çizgiyi takip etmesi nedeni ile devamlı çizgilerin haraketli güzergahı esnasında dinamizm etkisi yaratmaktadır. Dolayısı ile çizgilerin eğiklikleri çoğalmaya başladıkça hareket duyguları da buna istinaden çoğalmaya başlar.

Çizgi Çalışma Örneklerinin Süreçleri Nasıldır? 

 Çizgi Çalışma süreçleri esnasında, önemli görülmeyen kısımları kaldırmadan önce mutlaka görsel anlamda karmaşık ve zengin aşamalardan geçmek gerekiyor. Tüm elementin kendi anlamlarının faydası ve içsel güzellikleri olmalıdır. Çok hızlı-çok yavaş arasında var olan noktanın bulunması gerekiyor. Bunun nedeni, çok yavaş gidildiği zaman çok fazla düşünmeye başlamak ta akabinde geliyor oluşudur. Çok hızlı bir şekilde gidildiği zaman ise önemli bir çizgi gözden kaçırılabilmektedir. Bu anlamda her şey, çizimin kendisinde belirgindir.

Desen ve Çizgi Nedir?

Desen, çizgi ile anlatılan bir anlatımdır. Yani bir imgenin, duygu ve düşüncenin, tasarlanmış ve hayal edilmiş düşüncenin kararlı bir şekilde anlatılış tarzını yansıtmaktadır. Çizgiler ise görsel bir elemanı oluşturan unsurları içerisinde barındırmanın yanı sıra şekillerin yapısını, hacim ve düzen tarafının ve noktasının yana yana gelmesi ile meydana gelmektedir. Ressamlar, çizgiyi yukarıda da belirtildiği üzere desen yolu ile doğayı tasvirlemek için kullanmış oldukları tek araç olarak görmektedir. Çizgiler bu anlamda, noktaların belirli bir düzen ve hizada yan yana oluşturmuş olduğu imgelerden meydana gelmekte. Bu teknik ise sanatın temeline işaret eder.

Çizgilerin Özellikleri 

Çizgiler, türüne göre farkı özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Bu anlamda :
• Düz çizgiler, eş kalınlıktaki çizgiler, paralel çizgiler ve aralıklı çizgiler yüzey ve durgunluk hissi yaratmaktadır.
• Gitgide artan veya sıklaşan  çizgiler, yüzeye farklı bir boyut kazandırmaktadır.
• Belirlenmiş sistemler ile gitgide kalınlaşan ve incelen, birbiri ile ilişkili olan, seyrekleşmiş veya büyüyen – küçülen çizgiler yüzeylerde optik haraketlilik kazandırmaktadır.
• Ani şekilde meydana gelen kırılmalar ile devam eden veya yön değiştirmiş olan çizgiler, ani şekilde gelişen hareketlenmelere sebep olmaktadır.

 Resimler Üzerinde Çizgi Çalışması

Resimler, her çağ ve bölgede ortak olan öğelerin harmanlanması ile meydana gelen çizgi ve renkleri temsil eder. Çizgiler, yüzey üzerindeki nesnelerin ilk dış sınırlandırma eylemlerini barındırması sebebi ile renklerden de önce gelmektedir.  Hatta resimlerin, salt çizgilendirme arzusundan doğduğunu bile ifade etmek mümkündür.  Çizgiler, tarih öncesi dönemlerdeki insanların, resim dünyasında da ilkel insanlarda da temel eğilimleri belirlemiştir. Ve bu resim dili özelliği nedeni ile de ifadenin ana aracını oluşturmaktadır. Çizgi çalışması, çizgisel yeteneklerin güçlü olması bakımından resim yüzeylerindeki ritmik hareketleri ve kıpırdamaları sağlayabilmektedir.

 Çizgisel Anlamda Başarı 

Çizgisel anlamdaki başarılar, bazen derin bir haz uyandırır. Çizgiye büyük bir akıcılık sağlamak için, aynı zamanda kıvraklık kazandırmak için her sanat bölgesinin kendi eğilimlerine uygun olarak bazı yöntemler kullanıldığı görülmektedir. Çizgisel yeteneklerin bir diğer gücü ve başarısı ise kütleyi gerektiği kadar ortaya koyabilmesinden gerekmektedir. Çizginin tekdüzeliğinden sıyrılarak kalın, ince pes – tiz duyarlıklarına erişebilmesi, yerinde yuvarlak ve köşeler meydana getirmesi büyük ustalarda görülmektedir.

Çizgi çalışması, yazıp, silinebilen özelliklere sahiptir. 85*56 boyutunda olup şeffaftır. Tahtaya, cama ve duvara uygulanabilmekte olup mıknatıs özelliğine sahiptir. Kuru bezle silme işlemleri yapılmalıdır. Uygulanmadan önce yüzeylerin tozu mutlaka alınmalıdır. Çocukların sağlığı için su bazlı kalemler tavsiye edilmektedir.

Devamını Göster